[ woensdag 15 juni 2005 ]

 

er is een gloeilamp die nooit kapot gaatDeze week stuitte ik zomaar op een mij onbekende cover van The Smiths. Hoe lang is het al wel niet geleden dat ik over ze geschreven heb! Vandaar dat ik er graag even over bericht.

Op deze weblog vond ik een versie van There is a light that never goes out, die wel wat doet denken aan die van Schneider TM (herinnert u zich deze nog nog nog? - videoclip). Deeplinken mocht, dus download away!

Mijn eigen favoriete Smiths-cover is overigens zonder enige twijfel Billy Bragg's Never Had no One Ever. Hier staat -ie.

Hans [12:00]

[ zondag 12 juni 2005 ]

 

dát is nog eens een promotiefotoAfgelopen vrijdag heerlijk uit m'n plaat gegaan tijdens DansLeRock, een nieuwe uitgaansavond met dansbare rock en rockbare dance.

Zo hoorde ik LCD Soundsystem (videoclip), The Strokes, Bloc Party, zowaar ook The Smiths maar vooral het nummer waar ik op gehoopt had: Me and Giuliani Down By The Schoolyard, dat fantastische nummer van de New-Yorkse band !!! (fragment).

Dat zijn zes of zeven jongens die opgegroeid zijn met dance en dit nu zelf met conventionele instrumenten maken. Vooral leuk voor wie van de percussie van Talking Heads houdt; het swingt als een gek.

Ik ben hun cd Louden Up Now langzaam maar zeker zó goed gaan vinden dat ik inmiddels ook de bijbehorende cd-singles heb gekocht. Zoals Hello? Is This Thing On?

Zin om 10 megabyte te downloaden? Hier staat -ie compleet.

De nieuwe single, Take Ecstasy With Me (fragment), heeft wat minder pit dus ik ben benieuwd hoe hun concert op 11 augustus in de Melkweg zal zijn.

Anyhoo, tussen alle hippe muziekjes kwam afgelopen vrijdag Paint It Black van de Stones ook nog even langs. Hoewel een verrassende keuze voor de avond, paste het wonderwel.

Leuk, want ik vond het als kind al een intrigerend lied. Brengt me op de vraag; als het er nou echt op aankomt, wat is dan jóuw favoriete Stonesnummer?

Hans [20:33]

[ donderdag 9 juni 2005 ]

 

Waar besteden wij deze week onze overtollige platenbonnen aan?

Nou, ik zag dat er afgelopen maandag een deluxe editie van DJ Shadow's nog altijd fantastische debuut-cd Endtroducing is uitgekomen (details). De bonus cd bevat demo's en andere versies; ben ik de enige die daar dol op is?

Oh, bytheway... had ik al eens quasi-nonchalant gemeld dat DJ Shadow mijn Endtroducing ooit persoonlijk gesigneerd heeft?

krabbel en babbel

Hier is een stukje uit het prijsnummer Midnight in a Perfect World.

Hans [21:55]

[ woensdag 8 juni 2005 ]

 

Goeeed. De oplossing van de vorige Parool Muziekquiz was dus Béla Fleck's Perpetual motion.

Never heard of. U wel?

Gelukkig zijn er weer nieuwe kansen en nieuwe prijzen in de opgave van deze week!

Hans [19:03]

[ maandag 6 juni 2005 ]

 

you turn me onDit weekend met R. een avondje ge-dj'd in de provincie.

Erg leuk, maar de anecdote van de avond is toch wel dat we een verzoekje kregen voor een nummer van de Simple Minds: I like a kicking.

Lijkt me een uitgelezen keuze voor een SM-club. En dan bedoel ik niet de Simple Minds-fanclub.

Hans [19:09]

[ zondag 5 juni 2005 ]

 

snoep verstandigZo hee, nieuwe platen vliegen om mijn oren.

Eerder deze week al een advance cd van de White Stripes' nieuwe gedownd (bekijk de nieuwe video), en ik gooi net X&Y van Coldplay erin (nieuwe video en meer).

Die White Stripes is een stuk rustiger dan zijn voorganger. L. verwoordde het mooi: "hoe minder snaren Jack beroert, hoe minder snaren bij mij geraakt worden". Ikzelf vind 'm wel okee; er staan wel wat pakkende nummers op maar geen killers als Seven Nation Army (bekijk). Misschien is het een groeiplaatje.

Coldplay heb ik op dit moment voor een kwart beluisterd en het klinkt tot dusver wel goed, hoewel ik die single maar matig vind. Alle registers worden opengetrokken, heb ik het idee. Alternatieve rock is definitief classic rock geworden.

Jij ze al gehoord? Wat vind je ervan.

Hans [21:33]

[ woensdag 1 juni 2005 ]

 

well I followed her, to the stationEen moderne versie van King of the Delta Blues Singers?

Ik weet het niet. Wil jij eens kijken naar de nieuwe Parool muziekquiz?

Prachtige hoes trouwens, hè, van Robert Johnson.

Hans [12:37]