[ vrijdag 30 september 2005 ]

 

het nieuwe albumHoewel voor mijzelf natuurlijk Morrissey dé man is, zit ik er denk ik niet naast als ik Madonna de grootste artiest van onze tijd noem.

Muzikaal met gemak overstegen door sterren als Prince en Bowie, maar volgens mij heeft niemand daarnaast zo'n enorme invloed gehad op het straatbeeld als zij. Om nog maar niet te spreken over haar maatschappelijke boodschap (Papa don't Preach!, Express yourself!, Human Nature!) .

Hung Up, de nieuwe single komt eraan en die is gebaseerd op Gimme Gimme Gimme van ABBA. Passend voor de voormalige Material Girl.

Stukkie horen? Hier staat een sample (je moet wel een halve minuut wachten voordat -ie begint).

Hans [19:10]

[ donderdag 29 september 2005 ]

 

2 dj'sToen ik las dat dit eraan zat te komen, ben ik meteen op de fiets gesprongen om kaartjes te halen bij Get. Ik schreef al dat voor mij dé verrassing van Lowlands, de Nite Versions van Soulwax was. Door toeval liep ik onvermoed binnen en ben helemaal uit mijn plaat gegaan.

Voor wie niet weet wat er aan de hand is: de mannen van Soulwax hebben een nieuwe cd uit waarop hun vetste grooves centraal staan. Het bijbehorende concert is een soort houseparty, die live wordt gespeeld door de band.

En hoe. Op Lowlands stond er een kolkende mensenmassa te dansen; het was helemaal fantastisch. Die set staat integraal online (klik op jukebox); hij is inmiddels overgezet op mijn mp3-speler en ik roep het bij deze officieel uit tot hardloopsoundtrack-van-het-jaar.

Met een hoofdtelefoon hoor je overigens alle subtiele samples, zoals Atomic van Blondie, Funky town van Lipps Inc. en Last Night a DJ Saved My Life van Indeep. Het is niet voor niets dat de helft van de band uit het dj-duo 2 Many DJ's bestaat.

Hoe dan ook, dit alles komt eind oktober naar Paradiso, mét een set van 2 Many DJ's. Ik was eerlijk gezegd nooit fan van Soulwax, maar met wat ik op Lowlands heb meegemaakt, is dit niet te missen.

Zeg taalpuristen, dit stukje teruglezend vraag ik me af: ik gebruikte het automatisch, maar is vetste eigenlijk nog wel een woord dat met goed fatsoen door een dertiger gebruikt kan worden?

Hans [17:55]

[ dinsdag 27 september 2005 ]

 

cockadoodledoo!Hoera! Ik sta deze week in de ComputerIdee. Van harte welkom dus aan al die duizenden nieuwe bezoekers.

Toen me gevraagd werd voor wie deze site eigenlijk bedoeld is, bedacht ik me dat de meeste bezoekers vroeger wel naar VARA's Verrukkelijke Vijftien zullen hebben geluisterd. Halverwege de jaren tachtig, met muziek die toen alternatief was.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of ik dat goed heb ingeschat. Vandaar mijn vraag.

Het nummer dat ik het meest met die lijst associeer is Tinseltown In The Rain van de Blue Nile. Wat is die van jou?

Hans [19:46]

[ maandag 26 september 2005 ]

 

leuk hoesje weer!De zomer zit erop; het najaarsoffensief is begonnen! Nieuwe platen vliegen om mijn oren.

Zet je speakers maar flink open, want de nieuwe Franz Ferdinand staat online, en wel op de luisterpaal van 3voor12. En die staat hier.

De cd komt uit in oktober, dus ze zijn er op tijd bij. Of had je 'm elders al gevonden?

Hans [22:13]

 

fopspainHij staat de laatste weken een beetje stil hè, deze blog. Dat komt, als ik even niet met muziek bezig ben, dan schrijf ik ook liever niet.

De afgelopen weken was ik in het verre Spanje, en tussen het wegtikken van de tinto de veranos hoor je natuurlijk menig Spaanse hit. Wat me heel erg opviel, is hoezeer hun popmuziek in de traditie is geworteld. Ik hoorde veel -duh- Spaanse gitaren en weinig Eurodisco.

Het aardigste hitje dat bleef plakken was de niets-aan-de-hand meedeiner Nada fue un error van ene Coti (beluister) en de Spaanse nummer één van dit moment is een passioneel lied met een catchy refrein, Con sólo una sonrisa. Gezongen door wie anders dan Melendi, een als piraat ogende flip die natuurlijk net zo goed de Spaanse Borsato zou kunnen zijn (beluister).

Hans [18:16]

[ woensdag 14 september 2005 ]

 

Het is alweer even geleden, maar Het Parool heeft inmiddels de draad van de muziekquiz weer opgepakt.

Grappig, de nieuwe opgave lijkt erg op mijn huidige uitzicht!

Hans [19:37]

[ woensdag 7 september 2005 ]

 

you are an anarchist!Vandaag helpen schilderen in het nieuwe huis van een verhuizende vriendin. Je kent dat wel, tijdens de noeste arbeid blèrt iedereen mee met het oldies radiostation. In dit geval het nieuwe Q Radio.

Een prima moment voor 'n ooit bedacht spelletje: vervang bij liefdesliedjes de you voor me en de me voor you en je krijgt de meest arrogante teksten. Een mooi voorbeeld is You're the Inspiration van Chicago:

I'm the meaning in your life
I'm the inspiration
I bring feeling to your life
I'm the inspiration
You want to have me near you

etcetera.

Hoe zoetsappiger het origineel, hoe beter! I Will Always Love You doet het bijvoorbeeld ook prima.

Ben heel benieuwd, wat is jouw suggestie?

Hans [20:07]