[ maandag 30 januari 2006 ]

 

a new career in a new townGoed, 10 april is dus de grote dag - voor wie net inschakelt: Morrissey opent zijn tour in de plaatselijke Heineken Music Hall!

De laatste keer dat hij in Nederland speelde, in 1999 in Tilburg, heb ik moeten missen omdat een vriend van me nét op die dag ging trouwen. Dat was - zo moet ik bekennen - wel een bitter geval van prioriteiten stellen.

Vandaar dat ik in 2002 maar naar Londen ben gegaan, waar ik Morrissey zag optreden in de Royal Albert Hall. Dat was overigens de reden om dit weblog te beginnen; kijk maar eens in het archief!

Dit concert is natuurlijk niet te missen. Als ik nu niet aan kaarten kom, dan is dat natuurlijk wel heel, heel zuur. Ik heb daarom vandaag geprobeerd uit te zoeken wanneer ze in de voorverkoop gaan.

Want op de site van de Heineken Music Hall staat nog niets! Ik heb ze gemaild, en dit was het antwoord (knip, plak).

Beste Hans,

Je bent fan of je bent het niet he?

Zodra het concert bevestigd is gaat het gelijk op onze site, samen met de voorverkoopdatum.

Met vriendelijke groet,

Heineken Music Hall


...en vervolgens Mojo gebeld. Ik ging er maar vanuit dat zij het concert boeken.

De dame die de telefoon aannam zag niets in haar systeem staan - en dat betekent volgens haar dat er geen sprake is van een boeking. Ze vermoedde dan ook dat het concert wordt geregeld door concurrent The Alternative.

Toen ze op mijn verzoek het telefoonnummer van deze club opzocht, wist een collega haar echter te vertellen dat ze er wel mee bezig zijn, maar dat er nog geen handtekening is gezet!

Hee, da's een bekend verhaal. Hoe zat dat ook alweer met The Smiths en Pinkpop? Laten we dit keer hopen op een betere afloop!

Wie wat hoort, gooit het meteen in het reactievak hè?

Hans [19:10]

[ zaterdag 28 januari 2006 ]

 

Hooo wat lees ik daar in de comments.

Even gecheckt op de Morrissey-endorsed fansite TrueToYou.net en daar staat het:

Morrissey op 10 april in de Heineken Music Hall. Ik heb nog geen ticketinfo kunnen vinden, maar breng alvast mijn slaapzak naar de stomerij.

Een weekje eerder verschijnt het nieuwe album, Ringleader of the tormentors (eerste impressie), en die ziet er zo uit:

de kat z'n viool

En dan ga ik nu even keihard op en neer springen.

Hans [23:32]

[ zondag 22 januari 2006 ]

 

twee bassisten?!Spinvis is populair in Amsterdam. Voor concerten in plaatsen als Zwolle, Deventer en Breda zijn volop kaarten, maar het grote Paradiso was gisteravond uitverkocht.

Ik was erg benieuwd. Het tweede album, Dagen van Gras, Dagen van Stro, doet het erg goed dus er is een nieuw publiek en ik had al een voorproefje in het klein gezien; hoe zou het vanavond gaan?

Spinvis grossiert natuurlijk in rustige liedjes met een melancholische ondertoon. Het duurde dan ook een tijdje voordat de vaart erin kwam. Na luisterliedjes als De Tuinen van Mexico, Een Nagemaakte Gek, Voor Ik Vergeet en De Zevende Nacht was het dan ook echt tijd voor radiohit Smalfilm. Die werd echter gevolgd door het rustieke Dagen van Gras, Dagen van Stro en Aan de Oevers van de Tijd waardoor we wel genoten, maar nog maar amper hadden gedanst.

Gelukkig bleek het optreden in tweeën te zijn gebroken; de knallers kwamen snel achter elkaar. Aan het mysterieuze, Oosters aandoende Flamingo was duidelijk veel werk besteed, maar die viel qua timing helaas nog in het water. Voor mij genoeg reden om Spinvis binnenkort nog eens te gaan zien, want volgens mij wil die band dat superlied nog graag ultiem uitvoeren.

Daarna ging het echt loos: Bijt Mijn Tong Af, in een extra lange uitvoering en een werkelijk vlammend Voordeel van Video. Vette solo van de vibrafonist - geen verrassing meer als je Spinvis al wat keren gezien hebt maar voor het nieuwe publiek natuurlijk fantastisch - en na een passionele, maar wat ongelukkig timende Simon Vinkenoog een prachtig In Staat Van Narcose, waarin de celliste in navolging van Jimi Hendrix in de sixties, een bombardement leek na te spelen. Erg imposant, en de zaal was dan ook helemaal om.

De toegift begon tot mijn verbazing met Kom In De Cockpit. Deze knallert had denk ik meer vaart in de originele set kunnen brengen en duurde, net als Bijt Mijn Tong Af, veel langer dan op plaat. Spinvis heeft een geweldige band en dat bleek heel erg met dit nummer.

Het optreden eindigde natuurlijk met Bagagedrager. Of nee, het publiek schreeuwde om meer en kreeg nog een prachtig Limonadeglazen Wodka. En toen was het echt over.

Blij dat ik erbij was, want het was weer super, maar dit was nog niet niet het ultieme optreden van deze tour. Ik ga nog eens kijken. In Zwolle, of Deventer ofzo.

de setlist

Hans [08:46]

[ maandag 16 januari 2006 ]

 

ik zeg geen boe tegen melkHet is wat stilletjes op deze blog; dat komt ondermeer omdat Q. en ik koortsachtig werken aan de nieuwe popkwis voor Café De Koe. Evenals vorig jaar maken wij die van januari.

Alvast een tipje van de sluier: twee rondes heten Look What They've Done To My Song en How Deep Is Your Throat. Mag je nu alvast bedenken waar dat over zou kunnen gaan.

Ben je er ook bij op zondag 29 januari? Vanaf 14.00 uur ben je, met je team van maximaal drie personen, van harte welkom aan de Marnixstraat 381 te Amsterdam. Da's vlakbij het Leidseplein. Inschrijving is ter plaatse.

Koel!

Hans [18:48]

[ woensdag 11 januari 2006 ]

 

voulez-vous cette mp3En zo blijkt Madonna weer eens een nieuwe trend te hebben gezet.

De trend namelijk, dat helden uit de eighties hun favoriete Abba-plaat uit de kast trekken (hoor maar).

Hans [10:01]

[ donderdag 5 januari 2006 ]

 

And now for something completely different

Ik moest hier gewoon vreselijk om lachen.

ben je bozo

Hans [19:03]

[ woensdag 4 januari 2006 ]

 

letting the days go byBen je net zo dol als ik op demo's en alternatieve takes van nummers die je wel kunt dromen? Dan heb ik een leuke download voor je.

Van de Talking Heads komt namelijk nu eindelijk een nieuwe serie reissues uit, met superextrageweldig geluid en bonustracks. Vandaag kwam ik daarom een vroege versie tegen van Once in a Lifetime (hiero, via Fluxblog).

Vergeet je overigens niet dat de ritmesectie van de band over drie weken plaatjes draait in ons land? (details)

Hans [10:31]

[ maandag 2 januari 2006 ]

 

latifijnzijnHallo en welkom in 2006. Ik bedacht me vandaag dat ik niet moet vergeten de nieuwe Onion-scheurkalender te kopen.

Die heeft me het afgelopen jaar elke dag wel even laten lachen. Voor wie The Onion niet kent; da's elke dag fake-nieuws - na de crash van John F. Kennedy junior, die hoofdredacteur was van het politieke tijdschrift George, luidde de kop als volgt.

Ik kon het niet over m'n hart verkrijgen de leukste grap van de afgelopen scheurkalender weg te gooien, maar die blijkt gelukkig ook online te staan.

Hans [19:36]