[ woensdag 27 september 2006 ]

 

alain delon in l'insoumis (1964)Ik hoop dat je een dikke vette breedbandverbinding hebt. Want ik vond iets heel bijzonders: een prima bootleg van The Smiths. Het is een Amerikaans concert uit 1986, toen The Queen Is Dead net uit was.

Ik ken 'm al een tijdje en heb het concert altijd beter gevonden dan de liveplaat Rank. Het begint heel rustig, met Please Please Please Let Me Get What I Want en ook het welhaast vergeten - en wat mij betreft een van de mooiste Smiths-nummers - Stretch Out and Wait wordt gespeeld.

Maar overtuig jezelf: hij staat hiero.

Ook I Know It's Over is memorabel; Morrissey is dan woedend op de strenge security. Hij is echt pissed, luister maar eens.

Hans [19:03]

[ maandag 25 september 2006 ]

 

nationaalMijn buren vragen wat die security voor mijn huis doet, bezoek moet tegenwoordig pasjes dragen en zojuist heb ik een nieuwe firewall geïnstalleerd.

De Nationale Popkwis komt er weer aan en ik ben dit jaar één van de makers.

De afgelopen drie jaar zat ik in teams die de kwis wonnen en nu mag ik meedoen als maker. Wat een eer!

De Nationale vindt plaats op 29 oktober aanstaande van 13 tot 18 uur in P60 te Amstelveen. Heb je je al opgegeven? Hier staan alle details (en hier kun je die van vorig jaar nog eens overdoen).

Wel zin, maar geen team? Wellicht vind je een paar popnerds door een oproepje te plaatsen in het reageervak. Het wordt weer hartstikke leuk en er zijn goeie prijzen te winnen.

Voor de afbeelding bij dit stukje raadde R. me overigens aan een plaatje op te zoeken van een

bekerhouder

bekerhouder.

Hans [18:22]

[ donderdag 21 september 2006 ]

 

Oh my god er komt weer wat op ons af. Ik heb een hele zwakke plek voor deel 1 - hebben we die allemaal niet in de kast staan? - maar de cover van deel 3 doet het ergste vermoeden...

for crying out loud!

Eind oktober bij uw platenboer!

Hans [23:20]

[ woensdag 20 september 2006 ]

 

Bijna vergeten te melden. Dinsdagavond weer 's gepopkwist en er was een team met een prachtige groepsnaam.

Ik wilde je Uri Gallagher niet onthouden.

Hans [23:03]

[ zondag 17 september 2006 ]

 

bladful of hollowNerdspeak alert! Maar omdat Hatful of Hollow nog altijd mijn favoriete plaat aller tijden is, is het voor mij in elk geval bereinteressant.

Iemand heeft in de Franse krant Liberation, in een editie van juli 1983, het artikel gevonden dat Morrissey welhaast zeker heeft uitgescheurd voor future reference. Dit is het soort trivia waar ik op kick; hier staat het hele verhaal.

Hans [22:35]

[ donderdag 7 september 2006 ]

 

dinosaurIk was nooit een Cure-fan, maar Just Like Heaven is nog altijd een favoriet van me.

Terwijl ik dit stukje tik, komt deze prachtige demoversie voor de zevende keer voorbij. En hier is het verhaal achter het lied. Enjoy!

Hans [20:36]

[ dinsdag 5 september 2006 ]

 

jan kruisZo hee. Dit was different koek.

Na jaren bandjes, bands en Artiesten gezien te hebben was ik gisteren in de Arena om de - wat mij betreft - grootste ster van onze tijd te zien. Kaartjes voor Madonna kostten 96 euro ex. servicekosten. Vond ik een belachelijke prijs, maar wat we ervoor terugkregen was dan ook helemaal fantastisch.

Ik vind Confessions on a Dancefloor een geweldige danceplaat, zelfs beter nog dan Madonna's Greatest Hits cd's en het concert stond dan ook in het teken van heerlijk dansen. Maar dat lukte bijna niet want er was zóveel te zien! Prachtige decors, videobeelden, een compleet extra podium dat voor één nummer uit de lucht kwam zeilen, dansers die zelf ook wel snappen dat het niet veel beter dan dit kan worden - je kwam ogen te kort, er was nergens op bezuinigd. Ik sluit me verder helemaal aan bij de recensie in Het Parool (ook superfan Jaap heeft een flink stuk weg zitten tikken).

Iedereen heeft natuurlijk over de kruisscene gehoord. Vooraf werden Madonna, Jesus Loves You-flyers uitgedeeld door de christelijke vereniging Schreeuw om Leven (dat is toch die anti-abortus club?); de free publicity werd dus aan alle kanten gegenereerd. Ik vond het wel een indrukwekkend beeld hoor, toen Madonna-aan-het-kruis omhoog kwam. Het is natuurlijk een enorm krachtig symbool (zo zag het er ongeveer uit).

Ook zo'n blikvanger was die groene Dixi-plee, zo'n huisje dat daar werkelijk midden op het veld stond, naast de techniektafel. De Arbo is overal, zo blijkt maar weer.

Hans [10:38]

[ zondag 3 september 2006 ]

 

alien antNog even jubelen over YouTube. Je kunt er zoveel bijzondere fragmenten vinden.

Zo schoot me deze week het Jarvis Cocker/Michael Jackson-incident te binnen. Tijdens de live-uitzending van de Brit Awards in 1996 trad Michael op met het hart- en andere lichaamsdelen verscheurende Earth Song, begeleid door een kinderkoor.

Plotseling liep daar de Pulp-voorman door het beeld om het potsierlijke optreden met niet mis te verstane gebaren belachelijk te maken. Veel over gehoord, nooit kunnen zien.

Maar nu zijn die beelden dus onder handbereik! Hier is een terugblik en hier het moment zelf.

En hier de NME van de week erna.

Hans [18:22]