[ dinsdag 31 oktober 2006 ]

 

beeheehee

Haha

Goed is tie hè

(bedacht en gemaakt door R.)

Dit was een vraag tijdens de Nationale Popkwis van afgelopen zondag (oplossing). Ik was één van de samenstellers en het was leuk om het hele gebeuren eens van de andere kant te zien.

ConXies heeft een leuke terugblik en aan de site van de Nationale wordt momenteel hard gewerkt. Je kunt de hele kwis er binnenkort nog eens naspelen want dan staat -ie in zijn geheel online.

Tot die tijd is hier alvast een voorproefje, zo'n twintig visuele mashups. Veel plezier! (pdf-file).

Hans [19:30]

[ zaterdag 28 oktober 2006 ]

 

captain handZo zie je hem jaren niet, zo komt hij elke week gezellig op de koffie:

Morrissey staat woensdag 20 december aanstaande in de Heineken Music Hall. De bron van dit bericht, TrueToYou.net, mag als zeer betrouwbaar worden beschouwd, temeer daar Morrissey er zelf ook regelmatig berichten schrijft (overigens vaak ook nog erg grappig, 1 en 2).

Ticketmaster en HMH.nl en hebben nog geen berichten dus we moeten elkaar maar even op de hoogte houden via het reactieding.

(bedankt Johan!)

Hans [08:52]

[ donderdag 19 oktober 2006 ]

 

rapture's delightOmdat ik zo'n beetje alles wat met de DFA te maken heeft goed vind, baalde ik vorig jaar enorm dat ik The Rapture had gemist. Dat is deze week ingehaald, en ik ben weer helemaal blij.

Want het swong als een idioot, daar in De Melkweg! Ik ben gewoon dol op die kale, hoekige dancerock waar de drummer en de bassist de dienst uitmaken. Het was het laatste concert van hun tour en je merkte dat ze er zin an hadden. Heerlijk staan swingen op House of Jealous Lovers (sample) en ook de nieuwe single, Get Myself Into It (mp3), is dik in orde.

Ik kende de band eigenlijk niet van clips en had om één of andere reden een strak gecoiffeerd gezelschap verwacht, maar het bleken gewoon een paar 22-jarige jochies in simpele witte t-shirtjes. De roadie had nog het hipste kapsel.

Hans [00:21]

[ vrijdag 13 oktober 2006 ]

 

Dát is nog eens goede pr. Reclamebureau Ugly Pictures maakte het filmpje Battle of the Album Covers, dat de afgelopen dagen als een olievlek over het net is verspreid.

Misschien heb je hem al gezien maar zo niet: veel plezier. Hij is vrij gewelddadig, maar ook echt te gek.


Hans [09:51]

[ woensdag 11 oktober 2006 ]

 

gnarlsIk heb nog geen goede ringtone voor mijn nieuwe Nokia gevonden. En zo bedacht ik mij: wordt het niet eens tijd voor een Dertigers ringtone?

Volgens mij wordt deze blog ook gelezen door dertigers die na hun stressvolle baan graag mogen fröbelen met muziekmaken. Als jij zo iemand bent, wil je niet eens een leuke ringtone maken, gebaseerd op een herkenbare melodie uit een oud nummer dat we allemaal zo goed vinden. Zo'n twintig seconden is volgens mij al voldoende.

Maak er een mp3 van, zet 'm ergens online en link ernaar in het reactievak. Je kunt 'm mij ook mailen, dan plaats ik hier de link. Uiteindelijk lijkt het me geinig om de ringtones een vaste plaats te geven in de linkerbalk.

Ik zet ze in elk geval op mijn 06 en kan me voorstellen dat ook andere dertigers ze graag eens uitproberen.

Dus bassist: spéél die 20 seconden van A Forest. U bent gitarist? The Smiths hebben tientallen memorabele nummers gemaakt. Of maak er een absurde technoversie van! En ja, dwarsligger: ook You're My Heart You're My Soul kennen we allemaal nog.

Ben benieuwd of je geïnspireerd raakt! En dan later, als je telefoon in de tram afgaat, dat mensen elkaar dan veelbetekenend aankijken, zo van: ach, dat is een dertiger...

Hans [22:19]

[ zondag 8 oktober 2006 ]

 

Zo dertigers, even tijd voor wat anders.

play frogger

Leuk hè, weer eens Frogger. Ik vond 't altijd hartstikke leuk, maar mijn favoriete game in de eighties was Boulderdash.

Hans [12:28]

[ dinsdag 3 oktober 2006 ]

 

life of ryanZo hee. Ik weet nu hoe het voelt om hongerige dieren te voederen in de dierentuin.

Ryan Adams speelt as we speak in een uitverkocht Paradiso. Ik was te laat voor kaartjes dus ik dacht ik fiets er even langs en koop er een van iemand die over heeft.

Al bij het Leidseplein roept een kerel: heeft iemand een kaartje?! En bij Paradiso gekomen staan er zo nog zes.

Uurtje bijgekletst met goede vrienden die vlakbij het Leidseplein wonen en daarna op de bonnefooi nog even terug. Nog op de fiets gezeten roep ik: wie heeft er een ticket?! Waarop ongelogen waar een hele school mensen naar me toetrekt en me aankijkt als een uitgehongerde zwerver een warme bakker. Heb jíj nog een ticket?!, vraagt de meest uitgemergelde me.

Meteen omgekeerd. Helaas, voor mij geen Ryan Adams vanavond.

Iemand wel geweest? Heb ik veel gemist?

Hans [21:31]