[ maandag 29 januari 2007 ]

 

neoKlinkt hier nu uit de speakers: Neon Bible, de nieuwe cd van de Arcade Fire. Ik ben heel benieuwd hoe ik 'm ga vinden (update uurtje later: Oceans of Noise is prachtig, prachtig).

Ik weet nog dat ik ietwat cynisch reageerde toen ik voor het eerst de grote verhalen over die band hoorde, maar ik was snel om.

De debuutplaat Funeral maandenlang dagelijks gedraaid en tijdens die periode de band driemaal gezien - driemaal knettergoed. Het is zo'n zeldzame plaat die na verloop van tijd helemaal bij je gaat horen. Eerder vanavond sprak ik hierover met R., die ik daarbij voor neus weg vroeg wat eigenlijk zijn plaat-van-het-decennium-tot-dusver is.

Die zei twee dingen: er zijn maar een paar écht goeie platen natuurlijk. En anderhalve minuut later: dat is een he-le moeilijke vraag.

Voor mij is Funeral zeker een kandidaat, net als Spinvis van Spinvis natuurlijk. Dit nu even uit mijn blote hoofd, het kan zijn dat ik me na publicatie van dit stukje voor m'n kop sla dat ik een ándere klassieker nu even vergeten ben.

Het is inderdaad nog niet makkelijk dat antwoord zo even uit de mouw te schudden; toch ben ik erg benieuwd.

Wat is voor jou dé plaat van de 21e eeuw-tot-dusver?

Hans [19:50]

[ zaterdag 27 januari 2007 ]

 

Wow. Flickr rules.

Niet alleen heb ik er de foto uit het vorige postje nog tíjdens de storm gevonden, ook heb ik - na heel lang zoeken - een prachtige foto gevonden om for something completely different te laten zien hoe leuk Paradiso kan zijn.

Op de foto naast Dertigers ook veel Veertigers; het was dan ook een Calexico-optreden. Is dit niet een fantastische sfeerfoto?

goed hè

Hans [19:05]

[ donderdag 18 januari 2007 ]

 

prachtige foto van Hans van de Vorst

Man wat een weer vandaag. Toen ik zonet tegen de wind in naar huis fietste, zat ik na te denken welk nummer er - behalve voor het moment een flinke bak speedmetal - bij een dergelijke storm past.

De mp3 van Riders on the Storm (rechterklik) was heel makkelijk te vinden, dus geniet u gezellig mee bij de knusse centrale verwarming. Echt zo'n nummer dat noch op Dertigers, noch op Veertigers én noch op Vijftigers misstaat.

Hm. Alsof je 'm nog niet in de kast had staan. Jij een beter idee?

Hans [19:03]

[ maandag 15 januari 2007 ]

 

haiti?O ja. Helemaal vergeten. Weken geleden al gebookmarked om hier te plaatsen. Want misschien vind je 'm net zo leuk als ik.

Hier is de popup-versie van Rapture van Blondie uit 1980, vol geinige weetjes en cameos. Zo zit de jong gestorven cultheld Jean-Michel Basquiat erin omdat Grandmaster Flash niet kwam opdagen voor de videoshoot.

Plus het is natuurlijk nog altijd een knettergoed lied!

Hans [19:16]

[ donderdag 11 januari 2007 ]

 

klik voor reviewsIk kom net iets tegen wat je vast leuk vindt. Omdat ik las dat de BBC gisteren een concert van The Smiths heeft uitgezonden, kwam ik al browsend op deze pagina, waar een complete collectie bootlegs van ze te vinden is.

En dan kom je leuke dingen tegen! Zoals een hele vroege What Difference Does It Make, in 1983 gespeeld in de Hacienda voor een bescheiden applaus (mp3). Of de cello-versie van Pretty Girls Make Graves (hiero). Een nóg langere (7 minuten) versie van How Soon Is Now (daaro), na uitzending nimmer uitgebrachte Peel Sessie-versies van het prachtige Half a Person (klik) en London (klikklik). Of deze Rusholme Ruffians die uitmondt in een mooi This Charming Man (klikklikklik).

Fanatiekelingen die unimpressed hun schouders ophalen vinden misschien de originele versie van No-one Can Hold A Candle To You door Raymonde dan wel weer bijzonder (en die staat hier). Ik wens u veel downloadplezier!

Hans [20:20]

[ dinsdag 9 januari 2007 ]

 

that's entertainmentNee, het is geen grap.

Ik ben vandaag toch wel een paar keer gemaild met het bericht dat de BBC Morrissey gaat inzetten voor het Eurovisie Songfestival!

Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken...

Ik heb wel eens een collega gehad die met haar vriendenclub regelmatig oude songfestivals bekijkt; dat wordt nu wel even naar een next level gebracht.

Bekijk trouwens vooral eens de Zweedse inzending uit 1969, Judy Min Vän van Tommy Körberg (hiero, en zie hier het bericht van 9 april). Die werd vertoond voor het Morrissey-concert van december en 't is echt een prachtig lied.

Hans [23:14]