[ zondag 25 maart 2007 ]

 

hier staat -ie ook!Wel passend, dat ik de meest opwindende cover in tijden hoorde in een Surinaamse toko.

Daar knalde een Hindi versie van Snow's Informer uit een krakkemikkige radio. En die moet je écht even horen.

Hier (klik linksonder) is Arash feat. Aneela met Chori Chori! (hier staat -ie ook)

Hans [21:52]

[ donderdag 22 maart 2007 ]

 

leve photoshop!Omdat ik vlakbij het Waterlooplein werk, pik ik er regelmatig een geinig cd'tje mee. Zo kon ik vorige week voor een schamele vier euro Rubber Soul van The Beatles niet laten liggen.

Nu heb ik het al jaren zo, dat ik de rode dubbelaar heb en vanaf Revolver uit '66 dan alle reguliere Beatles-cd's. Dat vond ik altijd wel best zo. Maar wat een fantastische cd is Rubber Soul! Ik had geen idee!

Natuurlijk, Nowhere Man, Norwegian Wood en Michelle kende ik al van de rode dubbelaar (overigens de eerste pop-lp die ik ooit bezat, gekregen van een übercoole oudere neef toen ik tien was), maar Drive My Car is lang niet zo corny als ik me herinner. En You Won't See Me is domweg een superhit. En natuurlijk staat In My Life erop, die al jaren in mijn Beatles-top staat (beluister alternatieve versies).

Er staan ook wat matige country- en folknummers op, maar het totaal generaal is meer dan top.

Heb er dus de afgelopen dagen ook alles over gelezen wat los en vast zit, en zo kun je die plaat een beetje in zijn tijd zien (deze zegt het allemaal in weinig woorden).

Nu ben ik wel benieuwd. Mijn favoriete Beatlesplaat is op dit moment Revolver, en daardoor verbaast het me eigenlijk ook niet dat ik de voorganger nu goed op waarde kan schatten. Maar wat is jouw favoriete Beatlesplaat?

Hans [20:04]

[ woensdag 21 maart 2007 ]

 

click to listenNME Radio is playing at my house
At my house.

Zat gisteren wat te rommelen met XS4ALL's PC Zapper en ontdekte dat ook NME Radio erin zit. Wist niet eens dat het bestaat. Dus vandaag, terwijl ik veertig klusjes thuis doe, staat -ie te streamen.

Niks mis met Kink, maar vaak voel ik me na een uurtje even depressief als de nummers die ik er hoor. Maar nu zit ik lekker mee te swingen. In deze dagen van Soulwax en LCD Soundsystem is de muziek er natuurlijk ook naar. Aardige quoot uit de NME:

Hey, ever heard the one about the indie band who incorporated a dance direction? Oh, you have? What, like, 1,875,328 times already? This week? Well, you're not the only one. In fact, if NME has to listen to one more person telling us, "Dance music's not dead, it just learnt to play guitar", we might just be forced to gouge out our own eyes with a glowstick.

Je begrijpt, elk leuke nummer dat ik vandaag hoor, doet deze dertiger denken aan Wordy Rappinghood.

Klik hier voor NME Radio. Leuke feature is dat elk bandje zijn beste nummers kan aanmelden. En ik heb inderdaad een paar leuke dingen gehoord die ik nog niet kende. De leukste zijn deze:

Spank Rock: Sweet Talk (dit vind ik echt super, luister)
New Young Pony Club: Ice Cream (hiero)
Hard Fi: Cash Machine (was al bekend, maar ik heb heerlijk mee zitten grooven)
Datarock - FaFaFa (achterlijke titel Otis, maar lekker ritme)

Hans [09:38]

[ zondag 18 maart 2007 ]

 

Vanavond LCD Soundsystem in De Melkweg gezien. Man wat was dat goed!

En hard. We stonden links, redelijk vooraan, en met een natgekauwd pinbonnetje in mijn linkeroor ging het nog net maar nu ik net thuis ben moet mijn rechteroor nog steeds bijkomen.

Ja zeg, ik ben ook geen twintig meer!

Maar wat een fijn concert zeg. Zo'n beetje alle nummers in de reguliere set waren fantastisch, het publiek ging helemaal mee en vooraan was het één kolkende massa. Ik heb heerlijk staan dansen op nummers als North American Scum, Tribulations (filmpje), Yeah en dat soort. Hoogtepunt was voor mij het wat rustige Get Innocuous, dat David Bowie-nummer (filmpje).

De band heeft bepaald geen gelikte show, maar bij dit wat meer subtiele nummer waren ze heel erg met elkaar bezig er wat moois van te maken. Op een gegeven moment zag je de band als in het oefenhok, op elkaar inspelen. Dát was het moment voor mij. Ik was cameraloos en zo schoot M. die foto (bedankt!). Als -ie gemaild is, plaats ik 'm meteen.

*update* ...en daar is tie! En ook de filmpjes!

wat de hel is Innocuous?

Hans [01:55]

[ vrijdag 16 maart 2007 ]

 

klinkt alsNog een nachtje slapen en dan is het LCD Soundsystem in de Melkweg. Yes! Sound of Silver is fantastisch en ik kan niet wachten om al die fijne nummers die ik al maanden draai, live te horen.

Ook zin in? Hier is alvast de site LCDremixed.com, waar je de cd in-de-remix kunt downloaden, onder de titel Sounds Like Silver.

Met een hoesje dat doet denken aan het gevoel dat je krijgt als je op zilverpapier kauwt. Wel eens gedaan?

Hans [20:15]

[ maandag 12 maart 2007 ]

 

hier heb ik nog een koffer staanAls beheerder van de Lou Reed startpagina kreeg ik vandaag een e-mail from Berlin.

20 Juni namelijk staat Reed in de Heineken Music Hall met een integrale uitvoering van zijn klassieker Berlin.

Ik leerde die plaat kennen in mijn studententijd. Zowel OOR als de VPRO kwamen in die tijd met de "beste lp's aller tijden"-lijstjes en ontsloten daarmee een goudmijn. Wat heb ik veel bijzondere muziek leren kennen in die tijd.

Berlin is zo'n plaat die ik inmiddels drie keer heb gekocht; als lp, als cd en als geremasterde cd. Eigenlijk vreemd, want zo vaak draai ik 'm niet meer.

Voor wie hem niet kent, het is een heel heavy plaat over een relatie die slecht afloopt. De urban myth over de plaat is dat de makers in een waas van drank en drugs wel eens wat te ver gingen; zo zou producer Bob Ezrin zijn kinderen verteld hebben dat hun moeder was overleden om hun gehuil vervolgens op te nemen en te gebruiken in het inderdaad hartverscheurende nummer The Kids.

Gelukkig kun je op Wikipedia een wat meer genuanceerd verhaal lezen.

Ben benieuwd wat ze het kinderkoor gaan vertellen in de Bijlmer Bierhal. Als ze over de drankprijzen horen, barsten ze vanzelf in tranen uit.

Hans [20:12]

[ zaterdag 10 maart 2007 ]

 

Hier moest ik toch wel vreselijk om lachen.

Hans [04:03]

[ donderdag 8 maart 2007 ]

 

get a haircut, hippy!Tip van de week, met dank aan Francey van TalkingHeads.net, is de website van de Amerikaanse concertpromotor Bill Graham (ici).

Je kunt er tientallen "klassieke" concertopnamen van goeie bands beluisteren. En soms vanaf verrassende locaties: ik luister op dit moment naar de Talking Heads vanuit CBGB's, maar de lijst begint met A Flock of Seagulls in het countryheiligdom de Grand Ole Opry.

Je hoort dan aan het einde van het laatste nummer hoe die weirdos er door de hillbillies met pek en veren uit worden gegooid.

Hans [21:07]

[ zondag 4 maart 2007 ]

 

tea for the tillermanOver een kleine twee weken staat LCD Soundsystem, één van mijn favoriete bands van het moment en met een geweldige nieuwe cd (beluister) in de pijplijn, in De Melkweg.

Je kunt meeleven naar dat moment: James Murphy houdt een weblog bij voor the Guardian.

(via Stereo)

Hans [10:04]

 

aux rausVanavond de Klaxons gezien in De Melkweg. Voor wie ze niet kent: de Britse muziekpers noemt ze new rave, omdat ze teruggrijpen op het geluid van de vroege jaren negentig. Het was allemaal leuk yada yada bladiebla.

Want het vóórprogramma man! (of: vrouw!) Dat was fan-tas-ties! Het Nederlandse Aux Raus doet hetzelfde als de Klaxons, maar dan met de Nederlandse variant van die tijd: nummers op basis van die goeie ouwe gabber.

Wat een energie! Een drummachine, een gitarist en een hakkenduh zanger. We hadden geen idee, een voorprogramma zit je meestal uit. Maar hoewel de Klaxons leuke liedjes hebben - en het overigens al snel voor gezien hielden - was het het voorprogramma dat de meeste indruk had gemaakt.

De mp3's van Aux Raus doen vermoeden dat ze niet helemaal voor de huiskamer zijn bedoeld, maar beslist voor in het echt. Dit zelfgemaakte filmpje geeft wellicht een indruk van wat een lol dat was vanavond.

Hans [02:07]

[ vrijdag 2 maart 2007 ]

 

amHeb je dat geinige filmpje al gezien van de rij bij de Melkweg voor Arctic Monkeys-kaartjes? Zo niet, raad dan eerst eens tot hoever de mensen staan.

Overigens heeft de BBC hun nieuwe single inmiddels gedraaid en staat -ie nu natuurlijk all over the internet. Zoals hier.

Hans [11:31]

[ donderdag 1 maart 2007 ]

 

mikadoBlijft er dan niets geheim?

Een kleine twee weken geleden mailde iemand mij de MySpace-pagina van ene Mika. Never heard of. Geklikt, en voor het eerst hoorde ik een nummer van een mijn onbekende MySpace-artiest dat ik echt knetter- en knettergoed vond. Een kruising tussen oude Queen en de Scissor Sisters. Ik dacht nog, wat een misser dat die gast geen dikke vette platendeal heeft.

Mis dus, want zonet zag ik dat zijn debuutplaat al in De Luisterpaal op 3voor12 staat. En dat zijn cd uitkomt op Universal.

Hier daarom de link naar het volstrekt niet obscure, en prachtige nummer Grace Kelly.

Hans [09:08]