[ vrijdag 27 april 2007 ]

 

ik ben flipJe moet het eigenlijk niet doen, indoors popkwissen als het maart geweest is. Afgelopen zondag was een heerlijk warme lentedag; het Vondelpark was beslist een betere lokatie geweest voor de maandelijkse popkwis dan Café De Koe.

Want het was een leuke kwis (van M., K. en C.) met originele ronden, zoals bandnamen die ook songtitels zijn. Want Mary Mary van Run DMC hoort bij...?

Op mijn verzoek hebben ze me een ronde toegemaild die je nog eens kunt naspelen. Zo'n veertig fragmenten met-fluitje (klik!). Wat is de titel, en wie is de artiest?

Tip: zet 'm op je iPod en beluister hem in het park, in de zon. Bij thuiskomst kun je hier klikken voor de antwoorden!

Hans [21:05]

[ donderdag 5 april 2007 ]

 

de hoes van New Order's True FaithJoy Division en New Order, dat hebben we allemaal wel in de kast staan toch?

Prachtige muziek en met een Factory-plaat heb je ook gelijk topdesign in huis. Ik heb ooit een blauwe maandag Factory-platen gespaard, maar stopte al snel toen ik er achter kwam dat zelfs The Haçienda een eigen Fac-nummer heeft. Daar was dus geen beginnen aan.

Vanmiddag liep ik even langs Fame en hier treedt de Dertigers Consumentenbond in werking: voor iets meer dan twee tientjes kun je er Factory Records - the complete graphic album (meer) op de kop tikken. Alle hoezen, posters en gebouwen op een overzichtelijke wijze gebundeld in een prachtig koffietafelboek.

Afgezien van de bekende platen van voornoemde bands, ben ik erg tuk op deze:

electricity van orchestral manoeuvres in the dark

Want strak maar sierlijk, het zegt iets over de band (in the dark en gebaseerd op hun manier van muzieknotatie) en het geheel is helemaal in evenwicht.

Heb jij een favoriete hoes? Link 'm even in het reactievak!

Hans [19:46]