[ vrijdag 31 augustus 2007 ]

 

In onze serie How to play guitar beantwoorden wij vandaag de vraag How soon is now.(dank u, Northernlake)

Hans [07:40]

[ vrijdag 24 augustus 2007 ]

 

bang bang bangSamen met LCD Soundsystem is !!! mijn favoriete band van het moment. Niet vanwege de laatste cd Myth Takes - want die vind ik een bietje saai - maar omdat ze de beste liveband zijn die ik in jaren heb gezien.

Op dus naar Tivoli in Utrecht, maar daar aangekomen bleek het concert te zijn verplaatst naar het kleinere Tivoli De Helling. Geen goed teken, blijkbaar waren er onvoldoende kaarten verkocht. Ik durf te wedden dat dat aan die matige nieuwe cd ligt.

Want het concert was namelijk weer helemaal geweldig. Zo'n zeven, acht man die allemaal hard staan te werken op een onweerstaanbare groove - twee drummers én percussie, een superbassist, soms zelfs twee tegelijk - we bléven dansen. Het absolute hoogtepunt was voor mij Hello Is This Thing On, maar dat is toch al mijn favoriete nummer van de band. Hier, zeg nu zelf.

Leukste verrassing was echter het voorprogramma, het Amsterdamse Matik. Ik had ze al eens eerder gezien en ook toen was er niets mis met hun dansbare rock/rockbare dance. Grootste pluspunt is dat hun nummers ook echt liedjes zijn en dat het frontman prima lukt het publiek mee te krijgen. En als dan op een gegeven moment alle meisjes staan te swingen, dan doe je het goed! Zien?

Het publiek wist zich in afwachting van !!! overigens prima te vermaken; Matik had promostickers de zaal ingegooid.

automatik

Hans [18:50]

[ dinsdag 21 augustus 2007 ]

 

Had je die Gnarls Barkley violin DJ-video al gezien? Precies goed vind ik, alsof je de zanger hoort zonder dat er wordt gezongen.

*update* Dit blijkt het hoogtepunt van een langere dj/viool-set te zijn. Die gast is een soort Vanessa Mae, maar dan gelukkig zonder bikini.

Hans [19:17]

[ donderdag 16 augustus 2007 ]

 

nait soezenOmzwervingen brachten mij deze week naar Groningen. Altijd leuk om weer 's door de straten te lopen van de stad waar ik jaren heb gestudeerd.

Natuurlijk een rondje langs de platenzaken gemaakt, ik kwam destijds tenslotte dagelijks bij Zinnebeeld, Elpee en Headline. Platenwinkel Hemmes blijkt inmiddels te zijn vervangen door De jongens van Hemmes. Prima naam voor wat inderdaad een jongere, hippe versie is!

Op mijn vraag wat dat leuke nummer was dat uit de speakers knalde, vertelde de jongen van Hemmes me ietwat besmuikt dat ze "stiekem naar de radio luisteren". Van die lekkere LCD Soundsystem-dansrock en graag geef ik jou de tip die hij mij gaf: stem eens af op Pig Radio. Hij staat hier nu een uurtje aan en ik heb al heel wat leuke dingen horen langskomen.

pig a number

Zoekend naar links voor dit stukje kwam ik overigens de volgende anecdote tegen:

Overigens heeft Henk Drenth (de eigenaar van Zinnebeeld) wel humor. Ik stond eens voor de kassa te wachten toen een jongeman een stapel elpees te koop aanbood. Henk wilde er 95 gulden voor geven. Waarop de man zei: Ach toe, kun je dat niet op een mooi rond bedrag afronden? Waarop Henk zei: natuurlijk, dan wordt het 90 gulden.

Hans [11:40]

[ zaterdag 11 augustus 2007 ]

 

tony wilson in betere tijdenHet gaat in rap tempo, daar in Manchester. Kwam eerder dit jaar al het nieuws dat New Order uit elkaar is, dit weekend is fabrieksdirecteur Tony Wilson overleden.

Deze kleurrijke figuur ken je ook als hoofdpersoon uit de film 24 Hour Party People. Veel te jong met 57 natuurlijk, maar gelukkig wel voor twee geleefd. Toen ik net het logo van zijn levenswerk weer eens zag, dacht ik: die is de pijp uit.

fac

Nu hoorde ik dat New Order toch doorgaat, maar dan zonder Peter Hook.

Dat is toch als Kiss zonder Gene Simmons, de Chili Peppers zonder Flea enneh... Pink Floyd zonder Roger Waters. Kent u meer voorbeelden?

Hans [10:20]