[ maandag 24 december 2007 ]

 

Maanden geleden kwam ik onderstaande cd tegen in een tweedehands cd-winkel. Je begrijpt dat ik al die tijd werkelijk heb gepopeld om 'm als kerstwens op Dertigers te zetten. Nu is het zover!

happy idol

De beste wensen voor 2008! Dat je maar een fijn, warm en liefdevol nieuw jaar tegemoet gaat. Met een heleboel mooie plaatjes.

Enneh... ik word veertig in 2008. Hoe moet dit nu verder?!

Hans [10:30]

[ zaterdag 22 december 2007 ]

 

welkom!Aan het begin van deze week wist ik niet dat dit een Spinvisweek zou worden.

Zondag sprak ik een jongen die Spinvis de volgende dag voor BNR Nieuwsradio zou gaan interviewen. Leuk, want er zijn wel een paar dingen die ik graag van hem zou willen weten.

Bijvoorbeeld dat zijn gezin helemaal op de kop is gezet. Hij werkte gewoon bij de posterijen en zat verder op zolder te spinvissen. Nu is er overweldigend succes en is alles anders. Wat heeft dat met het gezinsleven gedaan?

En dat Herman van Veen een nummer over Spinvis heeft geschreven. Een ode, Van Veen is letterlijk lyrisch over hem. Aan de andere kant heeft Spinvis bedankt om aan een tributeplaat voor Herman van Veen mee te doen. Hoe zit dat?

Zo had ik nog een paar dingetjes. Het interview werd dinsdag uitgezonden en al mijn vragen zijn gesteld. Dat is nog eens leuk te horen! (beluister de reportage)

Toen viel er een geboortekaartje in mijn bus. Met daarop, zonder enige referentie aan Spinvis, de tekst:

Goede reis en hou je haaks
en kijk goed uit


Toen ik dat las zag ik pas wat een mooie boodschap dat eigenlijk is. Een mooie start voor Tobias Neil, met op de voorkant een prent van een baby astronaut. Ik kan je vertellen dat me dat toch echt wel wat deed.

Dus toch maar op de fiets gestapt naar Concerto, om op kerstavond ter kerke te kunnen gaan. Vanwege verbouwing en verhuizing neem ik geen tijd voor kerst dit jaar, maar maandagavond ben ik in voormalige kerk Paradiso, waar Spinvis voorlopig voor het laatst optreedt. Even een avondje niet klussen. Een mooie afsluiting van deze bijzondere week, en dit mooie jaar.

Voor de kerstdis is hier tenslotte een fijn recept van Spinvis himself.
Hans [09:18]

[ donderdag 20 december 2007 ]

 

Oh man. Al te letterlijke uitbeeldingen van artiesten.

ferry cross the mersey

Maar deze vind ik heel aardig, tweemaal de Arcade Fire.

donkey kong

donkey kong

(via B3TA)

Hans [21:03]

[ zondag 16 december 2007 ]

 

smurfHet zit er weer op. Editie 2007 van De Nationale Popkwis is ten einde, waarbij 56 teams om de titel streden.

Ik was voor de tweede keer één van de makers. Het leeuwendeel van de kwis is vanwege mijn aanstaande verhuizing en de bijbehorende flinke verbouwing op andermans' schouders terechtgekomen. Maar in afwachting van de complete kwis op de officiële site, wil ik wel even een bietje terugkijken.

Ditmaal bestond de quiz uit acht rondes, waar onder Namedropping (poor old Johnny Ray / sounded sad upon the radio / he moved a million hearts in mono), supergroepen (ik kon bij Electronic The Smiths kwijt!), automerken (de Mercy Seat!) en Herken het plagiaat.

De quiz is na een spannende nek-aan-nekrace gewonnen door de ConXeurs. Proficiat! Ik snap alleen niet waar ze de puf vandaan haalden om 's avonds in Enkhuizen nóg een kwis te spelen. Dat zijn de echte diehards.

Of: de echte nerds :-)

Het leukste van een popkwis maken is natuurlijk de reactie uit de zaal. Dat was bij dit fragment zeker het geval...

Zelf vond ik deze ripoff door Radiohead erg goed gevonden door collega J.

Naast de geluidsfragmenten, waren er ook drie visuele rondes. Cameo-optredens in videoclips, achterkanten van platenhoezen en Extreme Makeovers: Mariah Carey als smurfin en zo nog een aantal.

Zoals gezegd kun je de hele kwis over enige tijd naspelen, maar tot dat moment kun je hier - met dank aan R. - de laatstgenoemde ronde nog eens bekijken.

Veel plezier!

Hans [23:14]

[ zondag 9 december 2007 ]

 

the 5th Smith?Wij dertigers hebben gevoel voor stijl.

Dat is bekend, maar nu nog eens bevestigd door ontwerper Paul Smith. Hij heeft dan ook een heel bijzondere rubriek in zijn catalogus.

Meteen gekeken of Peter Saville op zíjn site dan weer shirtjes verkoopt. Dat niet, maar tot mijn blijde verrassing kun je er wel de originele Joy Division en New Order lettertypes downloaden!

Hans [08:28]

[ zaterdag 8 december 2007 ]

 

Zo hoor je The Day Before You Came van Abba weer eens en word je overvallen door de melancholische pracht van dat overbekende nummer.

En dat vanwege een heel bijzondere clip op YouTube. Die Hollandse mist, die doet het 'm.(via Stereo; ja Joris, ik hoor het ook in Hot Chip!)

Hans [08:58]

[ dinsdag 4 december 2007 ]

 

Even inhaken op een commentaar op onderstaand postje: een U2-coverband die zich The Joshua Trio noemt.

Nearvana vind ik ook erg goed gevonden, maar ook Dread Zeppelin, Think Floyd, de Rolling Clones en Earth Wind for Hire mogen er zijn.

Had u er nog een in gedachten?

Hans [20:10]