[ zondag 27 januari 2008 ]

 

dweller on the thresholdLeukste nummer dat ik deze week hoorde is van een nieuwe Amerikaanse band: the Envy Corps. (wie?)

Hun single Rhinemaidens klinkt alsof de Arcade Fire klaar is voor de Top 40 en doet me denken aan het heerlijke 747 van Kent, een nummer waar ik ver voor Dertigers al dol op was.

Op zoek naar een mp3 merkte ik dat de Envy Corps al even meegaat, maar dat ze inmiddels zo'n buzz om zich heen hebben dat er nu ook een Europese release is.

Een goeie mp3 is niet te vinden, dus je moet het doen met de videoclip. Hier, moet je echt even horen: Rhinemaidens.

Hans [07:18]

[ donderdag 24 januari 2008 ]

 

Kijk nou eens wat er deze week op 30 binnenkomt in de Top 40.

put on your red shoes and dance the blues

Joy Division in de Top 40, al is het slechts een namecheck. Wie had zoiets ooit kunnen denken?!

Zet je speakers maar lekker hard en laat 'm flink knallen!
Hans [21:50]

[ zondag 20 januari 2008 ]

 

bedenkelijk niveaHoewel ik UPC altijd heb gezien als een misdadige organisatie, ben ik helemaal tevreden met hun digitale televisiepakket. Niet in de laatste plaats vanwege BBC4, die de ene super muziekdocu na de andere uitzendt.

Zoals Pop! What Is It Good For, waarin Paul Morley op zoek gaat naar het ontstaan van perfecte popsongs als Ride A White Swan, This Charming Man en Can't Get You Out Of My Head. Of Pop Brittannia, een blik op - je had het wellicht al enigszins vermoed - Britse pop per decennium. Top tv!

En zo hoor je dus de ene vergeten gem na de andere. Ik was helemaal vergeten hoe ongebruikelijk en catchy Prince Charming van Adam and the Ants ook weer was. Dat was de tijd dat de halve klas tijdens een klasseavond een streep Nivea over de neus trok. Wisten wij veel dat onze held ook een witte streep Ć³nder de neus trok!

Hier, luister zelf nog eens. Wat een hit! (mp3)

Ben wel benieuwd, wat is voor jou een onterecht vergeten lied uit het verleden?

Hans [07:55]

[ vrijdag 18 januari 2008 ]

 

dit is Helsinki, ja. de band komt uit Australiƫ :-)Zo, ik ben er weer. Drie weken zonder internet is, zeker bij een verhuizing, toch wel super onhandig hoor.

Anyhoo, ik ben inmiddels weer aan het browsen geslagen. Via het jaarlijstje van Stereo kwam ik een heel bijzonder nummer tegen, Heart It Races van Architecture in Helsinki.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, doet het me wat Brits-Afrikaans aan en mondt het uit in een Arcade Fire-achtige kakafonie. Mooi hoor! Ik heb het nummer in het afgelopen uur al een keer of vijf aangeklikt en misschien hou jij het ook even vol.
Hans [18:50]

[ zondag 13 januari 2008 ]

 

(in afwachting van een geslaagde verhuizing van mijn internet account; er komt meer maar het hangt nog even af van xs4all)

Hans [11:27]