[ zaterdag 26 april 2008 ]

 

Ben je al helemaal klaar met Sound of Silver?

De cd van LCD Soundsystem was mijn cd van het jaar 2007. Ik heb hem van voor naar achteren gedraaid en omgekeerd, de cd-singles gekocht, het concert bezocht en met hun drie kwartier durende Nike-track rondjes gelopen rond de Sloterplas. Ik ben klaar voor iets nieuws!

En dat is er. Het nieuwe nummer Big Ideas wordt gestreamd op Stereogum. Klikt u hier.

Voor wie nog niet genoeg kan krijgen, hieronder een paar geluidloze filmpjes die zijn gemaakt als basis voor animated gifs.


Hans [08:14]

[ vrijdag 25 april 2008 ]

 

haiti?Een nummer dat ik maar blijf repeaten op mijn iPod, is Disco Volante van Ida Engberg. Op de fiets wissel ik de edit en de lange versie af. Ik ben zó op mijn plaats van bestemming.

Opvallend is dat dé dance-knaller van het moment eigenlijk een heel relaxt kabbelend housenummer is (checkitout).

Dat kenmerkende stuiterende-balletjesgeluid, dat je ook in de nummers van Timbaland hoort, herinnert deze der... euh... veertiger zich vooral uit Enola Gay van OMD. Wat waren die gasten hun tijd vooruit. Geen wonder dat het nummer een extreme makeover heeft gehad van David Guetta. Zet die speakers maar een stukje harder en geef het anderhalve minuut voor het gewenste effect! (mp3)

Hans [22:25]

[ woensdag 23 april 2008 ]

 

klapperrrr van de weekIk ben vandaag voor het laatst dertiger; morgen word ik veertig!

Tien jaar geleden vond ik het vreselijk om dertig te worden. Ineens een 3 in je leeftijd, wat een enorm verschil.

Vanochtend vroegen m'n collega's hoe ik het vind om veertig te worden. Zonder echt na te denken kon ik zeggen dat ik het wel prima vind.

In de afgelopen tien jaar ben ik voor mijn gevoel veel meer de mens geworden die ik ben. Ik heb in 1998 een burnout gehad, waardoor ik nu beter weet wat ik leuk vind en waar mijn beperkingen liggen. In 2000 ben ik getrouwd en drie jaar later weer gescheiden. We zijn gelukkig op goede voet uit elkaar gegaan, maar in die tijd heb ik mijn minder leuke kanten onder ogen moeten zien waardoor ik kon proberen van mezelf een leuker, beter mens te maken.

Ik heb hele goede vrienden die wayback gaan, maar zeker in de tijd na mijn scheiding heb ik een aantal nieuwe vrienden gemaakt die hebben laten zien wat ze waard zijn toen in 2005 een van mijn allerbeste vrienden plotseling overleed. Toen Jelle's familie me vroeg hoe het nu eigenlijk met míj ging, kon ik naar waarheid zeggen: maak je geen zorgen, de backup heeft ook een backup. In die tijd is het me haarscherp geworden waar het nu eigenijk allemaal over gaat. En inmiddels heb ik alweer een paar jaar een lieve vriendin, heb ik onlangs met haar een huis gekocht en in de afgelopen maanden ben ik in het reine gekomen met enkele moeilijke dingen uit het verleden.

Ik doe werk met gezellige collega's, ben daarnaast sinds kort resident dj in een discotheek, woon alweer 15 jaar in de stad waar ik altijd heb willen wonen en vanmiddag heb ik mijn rondje platenzaken gefietst waarbij ik voor geen geld een cd ben tegengekomen met daarop een ongemixte versie van het beste nummer van mijn favoriete house-cd (hier is -ie, maar denk de vocalen weg). Volgende week dinsdag dj ik met een hele goede vriend die me helemaal aanvoelt en woensdag is dan Koninginnedag, de mooiste dag van het jaar waarop ik mijn oude zooi verkoop terwijl ik traditiegetrouw de biertjes uitdeel die ik van mijn verjaardagsfeest heb overgehouden.

Toen mijn collega's me vanochtend vroegen hoe ik me voel nu ik veertig word, heb ik dit alles zonder echt te hoeven nadenken op een rijtje gezet. En weet je, ik ben gewoon gelukkig.

Veertig is prima. Ik ben er nog niet, maar ik zit op het goede spoor, veel meer dan toen ik dertig werd.

Wat nu te doen met deze weblog? Ik heb in de loop der jaren - ik doe dit sinds 2002 - wel eens gedacht om ermee te stoppen. Dan schreef ik een paar weken niet en dan kwam er toch wel weer wat. Het kost me geen energie, want ik schrijf over wat ik van nature al doe. Dus er verandert helemaal niets. Althans, bijna niets. Ik heb een paar jaar geleden veertigers.blogspot.com geregistreerd, ik ga daar voorlopig alle stukjes op dubbelen. Ik kijk later wel eens naar de lay-out.

En ik stel me zo voor dat ik over een tijdje, als ook jij de veertig voorbij bent, Dertigers laat voor wat het is en alleen nog stukjes tik op Veertigers. Ach, we zien wel. Maar stay tuned, want ik vind het ontzettend leuk dat je zo nu en dan komt kijken.

Hans [16:14]

[ zondag 20 april 2008 ]

 

Heb onderstaande foto gisteren genomen in Velvet Music in Delft. De cd's stonden echt zo, de foto is niet in scene gezet.

the adams family

En jij vindt het raar dat tijdens concerten van Ryan Adams nog wel eens wordt geroepen om Summer of '69! :-)

Hans [20:22]

[ donderdag 17 april 2008 ]

 

the second only makes you wonderBlijven we nog even in de eighties. Een bijna vergeten perfecte popsong, en een van mijn favoriete singles, is nog altijd Duel (eye to eye) van Propaganda. Die kent u vast nog nog nog.

Je zou denken dat alle voor de hand liggende bandnamen nu wel zo'n beetje zijn gebruikt, maar Propaganda-zangeres Claudia Brücken heeft een nieuwe band: One Two. En dat mét een gast uit Orchestral Manoeuvres In The Dark. Bepaald andere koek qua bandnaam, ik ga er dan ook van uit dat Claudia 'm bedacht heeft.

Anyhoo, dit tweetal staat op 9 mei in Het Paard van Troje (flyer). Francey van Talking-Heads.net organiseert het en wat ik zo leuk vind, is dat hij concerten organiseert van bands die anders-toch-niet-geboekt worden door De Groten Der Concertorganisatoren.

Gaat daarom heen, laat al je Propaganda- en OMD-platen signeren en zing nog eenmaal keihard mee: the first cut won't hurt at all....
Hans [19:46]

[ dinsdag 15 april 2008 ]

 

some bizzareHoorde deze week weer eens Fadeway van Loz Netto's Bzar. Wie zegt u?

Loz Netto was de gitarist van Sniff 'n The Tears (u weet wel) en had in 1982 een klein hitje met Fadeaway. Ik had die single, of mijn broer had 'm, daar wil ik vanaf zijn. Ik weet nog wel dat ik het vond swingen als een tierelier.

Nu her en der op internet complete Top 40's van hele jaren worden gepost, zag ik mijn kans schoon en via slinkse wegen ben ik aan een mottige mp3 van het nummer gekomen. Lage kwaliteit, erg dof maar je hóórt gewoon dat het nummer niet echt is verouderd. Op een typisch eighties-drummetje na dan.

Even browsen en zo blijkt Loz Netto een eigen site te hebben met een redelijk klinkende, maar slecht ge-edite, sample van het nummer. Ik ben echt benieuwd, of je deze nog kent-kent-kent (en hier is de video).
Hans [20:00]

[ zaterdag 12 april 2008 ]

 

Hoe vaak worden de bordjes voor artiestenvakjes eigenlijk verwisseld?

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat ik een platenverkoper erop wees dat hij nog altijd een vakje Bonnie Tyler had staan. Die moest inderdaad wel eens weg ja, grinnikten wij gezamenlijk.

Op een openlucht platenbeurs op de Amsterdamse Nieuwmarkt zag ik gisteren onderstaand bordje. Die jongen is bij de tijd!

moke -em

Ik wat minder, ik kwam thuis met een plaat uit 1982: de originele 12 inch Lions in My Own Garden (Exit Someone), de debuutsingle van Prefab Sprout. Voor een euro, dat is toch mooi.

Hans [09:26]

[ zondag 6 april 2008 ]

 

hot salsaRaakte vanochtend aan de praat met een salsa-dj. Hij wist echt veel, kon veel subgenres benoemen en strooide met namen zoals ik de Morrisseys, Joy Divisions en Franz Ferdinands. Bovendien had hij het over artiesten die ongetwijfeld het salsa-equivalent van een cultband als !!! zijn.

Dat vind ik interessant, want salsa is nou typisch zo'n genre waar ik niet veel mee heb, maar het is zó uitgebreid dat er wel fantastische muziek in te vinden móet zijn.

Deze dj was een uit de Hollandsche klei getrokken jongen, dus vroeg ik 'm wat nou de plaat was waardoor hij ooit het licht had gezien. Helaas, die was er niet, hij was voor salsa gevallen tijdens een clubavond waar hij ooit beland was.

Maar zijn favoriete artiest is Frankie Ruiz en de site-tip die hij gaf is Descarga.com. Ik ga het uitzoeken. Heeft u ook tips? Dan zie ik ze graag in het reageurvak!

Hans [19:47]