[ maandag 26 mei 2008 ]

 

Hotel California, Bohemian Rhapsody, Hairway to Steven... er ís een tijd geweest dat ze nog vers klonken.

Zo nu en dan groeit een lied uit tot een ware klassieker. Leonard Cohen schreef ooit Hallelujah, wat in de versie van John Cale door Jeff Buckley naar de eeuwigheid werd gezongen (mp3).

En tjaaaaaaa..... dan gaat zo'n klassieker een eigen leven leiden en kom je Hallelujah ineens tegen in de versie van Bon Jovi. Aiaiai.

Eh, veel plezier!Nu ben ik wel benieuwd: wat is volgens jou een ware klassieker van onze tijd?

Hans [19:04]

[ zondag 25 mei 2008 ]

 

klik voor de streamIn mijn bookmarks zit een mapje met favoriete bands; zo nu en dan maak ik een rondje om te kijken wie weer iets nieuws op stapel heeft staan.

En zoals elk jaar blijkt Ron Sexsmith een nieuwe plaat klaar te hebben. Exit Strategy of the Soul komt uit in juli (vooruitblik). De Canadese singer/singwriter weet me elke keer weer te pakken met zijn perfecte popliedjes en de nieuwe single This Is How I Know belooft weer veel goeds.

Je kunt het nummer hier luisteren. UPDATE: hier staat de volledige cd gestreamd.

Wat is het toch fijn om een artiest te kennen die je elk jaar weer even diep raakt! Hij zal binnenkort wel weer komen optreden, ik koop dan zoals altijd de cd, laat 'm zoals elk jaar signeren en dan volgend jaar doen we het opnieuw zo.

Hans [12:32]

[ donderdag 22 mei 2008 ]

 

let's get digitalVeertigers en dance, het is niet altijd een goede combinatie.

Vanavond speelt Digitalism in Paradiso, zeg maar Daft Punk maar dan uit Hamburg en met een zware electroknaller onder de arm: Zdarlight (starlight, maar dan voor dyslectici). Ik twijfel op dit moment of ik er heen zal gaan; volgens Paradiso.nl begint het om 23 uur, maar zoiets werd ook ooit gezegd van Soulwax the Nite Versions. En dat begon uiteindelijk om half drie.

Ik ben toch ook geen twintig meer! Sterker nog, om half zeven gaat de wekker. Ik kijk het nog even aan.

Wel heb ik vanmiddag in Concerto de cd gekocht; hier is die knaller, Zdarlight. Man wat een fantastisch nummer is dat.

UPDATE: heb Paradiso gebeld; uitgelegd dat ik óók geen twintig meer ben en dat het belangrijk is te weten hoe laat de band gaat spelen. Blijkt dat Noodlanding, in dezelfde zaal, om half een begint en dat Digitalism dan wel klaar moet zijn, give or take een kwartiertje voor de toegift.

brad pitIk ben dus gegaan en het was geweldig! Binnen no time stond de hele zaal op zijn kop. Moet zeggen dat de act me deed denken aan Soft Cell anno 2008, maar dat zal wel komen omdat de zanger, net als Marc Almond, steeds zijn hand in de lucht steekt.

Het was vreselijk dringen vooraan dus ik ben uiteindelijk maar naar het balkon gegaan. En omdat de zaal er fantastisch uitzag, vanaf links vooraan op het balkon een foto van de zaal gemaakt. Net op dat moment ging er een prachtig lichteffect over het publiek. Mooi shot, niet?

wave your hands in the air like you just don't care

Hans [19:29]

[ woensdag 21 mei 2008 ]

 

look a-yonderGoed nieuws voor wie dol is op muzieknerds-turned-dj's, zoals bijvoorbeeld 2 Many DJ's. The Avalanches komen namelijk met een nieuwe plaat! (bron)

Dit dj-collectief uit Australië ken je wellicht nog van Since I Left You, een plaat die voor 100% uit samples bestaat. Met zo'n 3.500 in totaal een ware kaleidoscoop.

Goed nieuws dus die nieuwe plaat, al is het haast onnodig want Since I Life You is zo'n plaat waarop je eigenlijk nooit uitgeluisterd raakt.

Neem de single Frontier Psychiatrist, boordevol samples natuurlijk - waaronder een terugkerende van een hinnikend paard. De clip heeft nog een of andere prijs gekregen en dat wordt voor mij meteen gerechtvaardigd door dat koor van spoken-onder-lakens! Kijk zelf:Voor wie Since I Life You gemist heeft is hier wat aardigs. Voordat de cd klaar was werd een vroege versie op cassette verspreid terwijl werd gewacht op clearance van alle samples. Dus hier is de mixtape met onder meer Madonna, Bob Dylan, De La Soul, Kid Creole And The Coconuts, naadloos doorgemixt in The Smiths en Daft Punk. Klik!.

Hans [20:37]

[ vrijdag 16 mei 2008 ]

 

Even wat anders; het ligt zo voor de hand maar ik vind het nog steeds een leuke vondst.

ping...

(via)

Hans [21:29]

[ donderdag 15 mei 2008 ]

 

factor 20Nu Vijftigers in sneltreinvaart op ons afkomt, een berichtje over Graham Gouldman. U weet wel, de helft van 10CC als je Godley & Creme niet meetelt.

Deze vermaarde songschrijver heeft behalve Dreadlock Holiday, The Wall Street Shuffle en I'm Not In Love ook No Milk Today en Bus Stop geschreven; bovendien heeft Morrissey zijn East West (ook van Herman's Hermits) gecovered. En na al die jaren kan ik het niemandalletje Sunburn nog altijd meeneuriën.

Anyhoo, Gouldman geeft eind deze maand op het Naked Song Festival een workshop Songschrijven. Volgens de site heeft Spinvis zich al ingeschreven. Ben benieuwd wat voor Nieuwegein Shuffle daar uitkomt.

Hans [22:29]