[ zondag 28 september 2008 ]

 

outtake van steve mcqueen fotosessie, klik voor vergrotingTerwijl ik dit tik, op zondagochtend bij de koffie, luisteren we naar The Gunman and Other Stories van Prefab Sprout. Een heerlijk relaxte plaat met een handvol perfecte popliedjes.

Heb daarbij net een mailtje binnengekregen van Cd-wow.nl dat de levering van de 20th Anniversary Edition van Steve McQueen is vertraagd. Je begrijpt, in mijn huiskamer is Paddy McAloon nog altijd alive and well.

Voor wie zich hierbij kan aansluiten is er goed nieuws: ik lees net dat er weer een nieuwe cd aankomt, rond februari. Opnieuw met een achterlijke titel: Let's Change the World With Music - The Blueprint, dus dat zijn goede voortekenen.

Daarnaast is er weer een mooi concert uit de gloriejaren opgedoken, opgenomen door iemand die schrijft: out of all the tours with all of the many bands I worked for, this tour was by far the best and most enjoyable. Klik hier voor Live at Cardiff University 1985.

Hans [10:21]

[ woensdag 10 september 2008 ]

 

soft cell Zag net dat er weer een leuke Deluxe edition uitkomt die midden in de doelgroep van dit blog valt: Non Stop Erotic Cabaret van Soft Cell.

Altijd een fantastische plaat gevonden, waarop Tainted Love niet eens het beste nummer is. Ik heb een paar jaar geleden al eens een vage extended versie aangeschaft, en er de dance-versie Non Stop Ecstatic Dancing bijgekocht. Toch eens kijken of deze editie niet volledig dubbelt met wat ik al heb!

Voor wie ook enthousiast is, hier staat de making of van de plaat. Leuk om te lezen, vond ik.

En welk album mag er voor jou als Deluxe editie worden uitgebracht?

Hans [20:35]

[ maandag 1 september 2008 ]

 

pick up the pieces
Tijdens een lome popquiz in een zonnig Vondelpark kwam gisteren A Walk In The Park van de Nick Straker Band voorbij. Zo kwam het gesprek op bands met onbedoeld foute namen.

Want je begrijpt, het logo van de Nick Straker Band ligt in Nederland niet heel lekker. Zeg nu zelf!

Zo ook de Average White Band. In Zuid Afrika heeft de Afrikaner Weerstands Beweging hun logo niet boven het briefpapier, maar voorin het schap zullen hun cd's daar niet liggen.

In Nederland is dat een ander verhaal. Ik belde ooit langs de snelweg het verkeerde nummer en vervolgens staat de ritmesectie van de band mijn auto te repareren.

Hans [19:04]