[ zaterdag 29 november 2008 ]

 

glas palabras de amorDe plof op mijn deurmat vanochtend is niets vergeleken met de geluidsmuur die op dit moment door de woonkamer schalt. Terwijl ik dit tik, heb ik een enorme flashback naar de tijd dat ik de New Musical Express spelde, in de late jaren tachtig en vroege nineties. De cd van Glasvegas is binnen!

Deze Schotse band - uit Glasgow, hence the name - heeft een album uit met nummers uit de beste indie-traditie. Als ook jij Shine On en Christine van the House of Love nog altijd geweldig vindt, is Glasvegas voor jou.

Luister maar eens naar Geraldine (mp3).
Hans [15:26]

[ maandag 10 november 2008 ]

 

london undersoundEén van mooiste nummers van de laatste weken vind ik Days of Fire van Nitin Sawhney. Het gaat over de bomaanslagen in Londen in 2005 en over de Braziliaan die kort daarna ten onrechte werd doodgeschoten.

MC Natty vertelt met gruizige stem zijn ooggetuigenverslag - hij was er beide keren bij (tekst).

Hier is een sample (klik); de volledige versie staat op Nitin Sawhney's Myspace - en op zijn nieuwe cd natuurlijk.

Hans [21:07]

[ zondag 9 november 2008 ]

 

zelf genomen!Ik zou haast een sjabloon moeten hebben voor het volgende stukje. Want ik tik het elk jaar opnieuw (hier en hier en hier en hier en zelfs hier).

Ron Sexsmith was gisteren weer in Amsterdam. De Canadese singer-songwriter brengt elk jaar trouw een prachtige cd uit, die ik dan meteen koop. Elk jaar komt hij naar Nederland, ik ga dan naar het concert, geniet en laat dan na afloop de cd signeren. Ik geef 'm een hand, ga weer naar huis en volgend jaar is het dan weer hetzelfde.

Zo ook gisteravond, de nieuwe cd Exit Strategy of the Soul is opnieuw prachtig mooi; het prijsnummer is This Is How I Know. Als je van de vroege jaren zeventig sound van Bill Withers houdt, moet je echt even luisteren (klik).

Het laatste nummer van gisteravond was Former Glory, voor mij hét nummer van Sexsmith. Het pakt me elke keer weer. Nadat ik 'm dat bij het signeren had verteld, sprak zijn vrouw me aan. Ze zei toen dat het zo geweldig was dat ik hem dat had verteld, omdat het ook voor hen zo'n belangrijk nummer is. En dat vond ík dan weer ik helemaal geweldig.

Hans [08:11]

[ donderdag 6 november 2008 ]

 

will-he-isHoorde gisteren bij toeval de laatste cd van Will-I-Am, die flip van de Black Eyed Peas. Wat me opviel, was hoe toegankelijk die nummers zijn zonder dat de commercie overduidelijk is gezocht. Bovendien begint de plaat met een sample van ELO, altijd leuk.

Anyhoo, ik hoorde onderstaand (bijna) instrumentaaltje op die cd (uit 2007) en ik dacht meteen heeeeeeee. Wat googlewerk later weet ik nu zeker dat het nummer hergebruikt is voor een van de leukste hitjes van dit jaar. Hoor jij 'm ook?
Hans [20:02]

[ woensdag 5 november 2008 ]

 

Het is 45 jaar geleden dat Sam Cooke het lied schreef dat vandaag, op deze historische dag, meer dan ooit werkelijkheid is geworden.

Ik heb vanaf drie uur vanochtend tv gekeken en had het voor geen goud willen missen. Wat een prachtige dag.

A Change Is Gonna Come (1963)

5 november 2008

Hans [07:18]