[ woensdag 31 december 2008 ]

 

nationaalWat doe jij vanavond? Youp kijken, of die zestien andere conferenciers? Zit je in je locale dranklokaal? Of ben je al vanaf vanochtend tien uur fanatiek vuurwerk aan het afsteken?

Eventueel zou je met je vrienden de Nationale Popquiz 2008 nog eens kunnen spelen, want die staat vanaf vandaag online.

Heb je meegedaan, dan kun je nu eindelijk aan anderen laten zien hoe moeilijk of makkelijk het was. De thuisblijvers kunnen zich meten met de deelnemers door hun score te vergelijken met de uitslag. Gewoon meedoen voor de lol mag natuurlijk ook. Na het verzenden van het online vragenformulier, krijg je de antwoorden toegestuurd.

Hoe dan ook, graag wens ik je de vreemdste uitdrukking uit onze taal: prettig uiteinde!

Hans [10:48]

[ dinsdag 30 december 2008 ]

 

graffiti uit 11, klik voor de artiestTerug van vakantie ligt er natuurlijk weer een hele stapel Parools te wachten. Daar lees ik net het bericht tegen dat Club 11 een nieuw onderkomen heeft gevonden.

Ik ben er nog niet zolang achter dat deze club de grootste dj's naar Amsterdam haalde, en dat op een paar honderd meter van mijn huis - tot voor kort huisde het in het Post CS-gebouw. Er is nu een nieuw onderkomen gevonden aan de Wibautstraat; in de voormalige drukkerij van het vroegere Parool/Trouwgebouw.

Uit het artikel: De ruimte is acht meter hoog en zeer goed geïsoleerd. "Dat was al zo, 's nachts stonden daar natuurlijk de drukpersen te loeien."

Klinkt perfect, niet? Hier staat het complete stuk.

Hans [10:17]

[ maandag 29 december 2008 ]

 

jesus loves youBen net terug van een korte vakantie in Berlijn, wat een fijne stad is dat toch. Was ik in Amsterdam gebleven, dan was ik op tweede Kerstdag zeker naar het Chemistry-feest op het Westergasterrein gegaan!

Op deze winterwarmer draaide onder meer Marcello en die had ik graag weer eens willen meemaken. Gelukkig zie ik net dat hij een set als podcast beschikbaar heeft gesteld, met zijn beste tracks van 2008 in een uur durende mix.

Luisteren? Hij loopt terwijl ik dit tik en klinkt minimal maar dan wel met een lekker winterwarme vibe.

Download 'm hier.

Ben inmiddels op 30 minuten en zit er helemaal in. Topmix, en met dat gestage ritme volgens mij ook prima om op te hardlopen!

Hans [21:47]

[ donderdag 25 december 2008 ]

 

Ik vond nog een oude kerstkaart in een schoenendoos...

zo dit is kerstmis

Hans [10:30]

[ vrijdag 19 december 2008 ]

 

rattenVandaag de laatste dag voor de kerstvakantie, dus een drukke dag gehad. Ik heb me pas zonet gerealiseerd dat de kaarten voor Morrissey in Watt, Rotterdam vanochtend in de voorverkoop zijn gegaan.

Geen probleem, de vorige keer in de HMH was het niet eens uitverkocht dus even naar Watt.nl. Kaartjes zijn 40 euro per stuk.

Wat?! UITVERKOCHT!!!!!

Shiiiiiiiit!!! Meteen naar Marktplaats en ja hoor, daar staan de eerste zwarthandelaren alweer. Hop, 69 euro.

En via Google kom ik bij Marktnet, 95 euro. TicketForSale, 95 euro (die geven aan dat er 40 beschikbaar zijn) en Tickets123, 64 euro.

Nu ben ik een enorme fan, die op de dag van voorverkoop zijn kaarten had willen kopen. Tuurlijk, zoals ik zijn er veel fans maar het is duidelijk dat de ticketratten flink hebben ingekocht.

Op de Morrissey-pagina van de concertzaal Watt zie ik het volgende staan:

De organisatie van WATT kan gekochte kaarten voor Morrissey te allen tijde annuleren, mocht zij het vermoeden hebben dat deze kaarten gebruikt worden voor de zwarthandel.


Ik ga eens contact opnemen met Watt. Ik wil vragen wat ze kunnen doen, zodat ik alsnog op een fatsoenlijke manier aan mijn kaartjes kan komen.

Bovendien ga ik vragen hoe reëel de kans is dat kaartjes die ik in het ergste geval voor 95 euro van die ratten moet kopen onbruikbaar worden gemaakt.

Stom dat vanochtend ik niet om 10 uur op mijn werk meteen heb geboekt, maar dit is belachelijk. Ik ben echt pissed.

Hans [18:57]

[ donderdag 18 december 2008 ]

 

boo!Wie het hele jaar Vampire Weekend heeft gevierd, krijgt nog een leuke bonus aan het einde van het jaar.

Eén van de regels in het nummer Cape Cod Kwassa Kwassa luidt:

Is your bed made?
Is your sweater on?
Do you want to
Like you know I do
But this feels so unnatural
Peter Gabriel too


En nu heeft Peter Gabriel, met Hot Chip, een cover opgenomen van dit lied. En een praktische oplossing bedacht voor dat onnatuurlijke gevoel dat je je eigen naam moet zingen.

En het is ook nog eens een prachtig liedje. Beschaafd, maar met een stuiterende groove. Nog niet gehoord? Klik dan hieronder.


Hans [07:36]

[ woensdag 17 december 2008 ]

 

jij daar in die radioHeb nog maar net de mix-cd FabricLive41 van Simian Mobile Disco opgezet of ik stuit al op de hit van de dag.

808 Stater Graham Massey heeft een nieuw project: de Sisters Of Transistors, wat me doet denken aan een kruising tussen de KLF en de Sisters of Mercy. Het nummer dat ik net hoorde, The Don, is een gothic discotrack met zo'n authentiek horror-orgeltje.

Het koor doet me niet veel, maar dat spooky thema mag voor mij nog uren doorgaan.

Hier, luister zelf!


Hans [09:45]

[ maandag 15 december 2008 ]

 

Morrissey: 6 juni Watt Rotterdam, vvk alleen via website Watt

hey babyMorrissey geeft op 6 juni een concert in het Rotterdamse Watt. De voorverkoop voor het concert gaat vrijdag van start.

Morrissey doet met zijn ‘Tour of Refusal’ in 2009 ook Nederland aan; de enige Nederlandse show is in WATT Rotterdam. De voorverkoop start vrijdag 19 december om 10.00 uur. Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website van WATT.

MORRISSEY ‘TOUR OF REFUSAL 2009’ with Special Guest DOLL & THE KICKS
ZA 6 JUNI 2009 @ WATT, West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00 uur / Aanvang programma 20.00 uur
Tickets a € 40 (excl. vvk) zijn vanaf vrijdag 19 december 10.00 uur verkrijgbaar, uitsluitend via de website van WATT. Maximaal 2 kaarten per klant (meer info).

Hans [20:53]

[ vrijdag 12 december 2008 ]

 

Zojuist ingeleverd bij ConXies: mijn jaarlijst 2008.

1. Ron Sexsmith - Exit strategy of the soul

Het gebeurt niet vaak dat iemand's zoveelste cd de beste uit het oeuvre is, maar dat gebeurde enkele jaren geleden met "Retriever". Ook dit jaar bracht Sexsmith weer een cd uit waar ik helemaal warm van ben geworden en dat maanden lang. Single "This is how I know", met een vintage Bill Withers-feel maakt dat deze onontkoombaar op mijn eerste plaats moet komen.

haiti?

Ron Sexsmith - This is how I know
2. Buzzin Fly - 5 Golden years in the wilderness

Mijn ontdekking van het jaar: Ben Watt van Everything But the Girl is een fan-tas-tische dj en eigenaar van platenlabel Buzzin' Fly. De Lazy Dog-serie (uit rond de millenniumwisseling) zou bovenaan deze lijst moeten staan want die draai ik minstens elke week wel eens, maar dat ken natuurlijk nie! Daarom, de verzamelaar van het label op een verdienstelijke tweede plaats. En de geweldige single, het dromerige Guinea Pig moet je over je heen laten komen.

haiti?

Ben Watt - Guinea Pig (Vocal Variation Mix feat Julia Biel)
3. Argy - Focus on

House uit Berlijn, geschikt voor in de club, maar ook voor in de huiskamer en dat is knap. "The Storm" moet je echt even luisteren. Inmiddels ook een compilatie-cd van het bijbehorende label Pokerflat aangeschaft en die is ook zeer de moeite waard.

haiti?

Argy - The Storm
4. Glasvegas - Glasvegas

Alle registers open met deze neo-nostalgie naar de tijden van galmende indie-gitaren. Heerlijk, heerlijk, heerlijk.

haiti?

Glasvegas - Geraldine
5. Vampire Weekend - Vampire Weekend

Lekker popplaatje die ik vaak heb gedraaid - tot ik het concert in de Melkweg zag. Ik had iets van acht man meegetrommeld en het viel vies tegen. Dat was echt heel sneu. Heb er niet meer naar geluisterd tot ik afgelopen week A Punk weer eens hoorde. Okee dan, op de valreep in mijn top 5!

haiti?

Vampire Weekend - A Punk
Ik had het in het vorige postje al gevraagd, maar de vraag blijft ook tijdens dit postje staan. Wat was er voor jou favoriet in 2008?

Hans [17:07]

[ donderdag 11 december 2008 ]

 

haiti?Het einde van het jaar nadert dus is het weer tijd voor de jaarlijstjes. Terwijl ik zweet over mijn lijst voor ConXies heeft de NME de lijstjes ook weer opgeleverd.

Daar ben ik altijd benieuwd naar en dit jaar zien de top-tiens er als volgt uit.

NME Tracks of the Year

1. MGMT – Kids
2. Glasvegas – Geraldine
3. Mystery Jets – Two Doors Down
4. MGMT – Timr To Pretend
5. MGMT – Electric Feel
6. Metronomy – Heartbreaker
7. Friendly Fires – Paris
8. Mia – Paper Planes
9. Kings Of Leon – Sex On Fire
10. Vampire Weekend – A-Punk
(verder)

NME albums of the Year

1. MGMT – Oracular Spectacular
2. TV On The Radio – Dear Science
3. Glasvegas – Glasvegas
4. Vampire Weekend – Vampire Weekend
5. Foals – Antidotes
6. Metronomy – Nights Out
7. Santogold – Santogold
8. Mystery Jets – Twenty One
9. Kings Of Leon – Only By The Night
10. Friendly Fires – Friendly Fires
(verder)

Op basis van die lijst heb ik net de cd van Crystal Castles besteld. Ik heb vandaag Crimewave voor het eerst gehoord en ben er helemaal weg van (checkitout!)

Mijn jaarlijst volgt nog; wel weet ik reeds wat mijn nummer-van-het-jaar is. Mercy van Duffy was het al vanaf het moment dat ik 'm voor het eerst hoorde.

En wat is jouw favoriet van het jaar?

Hans [20:55]

[ zondag 7 december 2008 ]

 

whatever happened to nicky nicoleIn de afgelopen maanden ben ik oude Nederlandse house-cd's gaan verzamelen. Die Nederlanders deden het echt fantastisch!

Ik vond onlangs een stapeltje megazeldzame cd's uit die scene op het Waterlooplein en via dit bericht kwam ik op een site waar de laatste stapel originele RoXY-cd's wordt verkocht.

Ironisch genoeg is mijn favoriete cd uit het genre nog altijd iT - the 2nd album. Ironisch, want die heb ik al in mijn bezit sinds 1994.

Ik had toen een bijbaan bij Concerto en heb er eigenhandig een heel stapeltje van verkocht; ik hoefde alleen maar te zeggen dat het eerste nummer vanuit het niets opbouwt en je in een halve minuut in de party-mode heeft. Veertien jaar later werkt het nog altijd (al mag -ie inmiddels wel wat opgepitched).

Misschien werkt het ook bij jou, hier is Soul Roots van Edwards World. Wat een hit!Overigens vond ik via bovenstaande pagina ook OriginalHouse.nl, waarop dj-sets uit die tijd zijn bewaard. Download away!

Hans [20:23]

[ vrijdag 5 december 2008 ]

 

Zag vanochtend een prima kijktip op de cover van De Pers. Drie Nederlanders die Sly Stone uit de vergetelheid opduiken, wat resulteert in zijn optreden op North Sea Jazz vorig jaar. De docu is zaterdagnacht op tv, hier het artikel en hier de officiële site.

Ik kocht onlangs nog de remaster van Fresh (waarover ik inmiddels alweer negen jaar geleden dit ellenlange verhaal schreef) en die klinkt nog steeds euh... fris. Ik programmeer de Tivo en ik hoop jij nu ook!

nu ook mét family

Hans [21:41]