[ zaterdag 31 januari 2009 ]

 

Niet schrikken, maar op de hoes van zijn nieuwe single laat Morrissey zijn seven inch zien!

klik!

Zit je op je werk, let dan even op dat je collega's niet denken dat je gay porn aan het kijken bent...

Hans [18:37]

[ zaterdag 24 januari 2009 ]

 

over het hoofd gezienNadat in december de jaarlijstjes zijn verschenen, mag ik altijd graag kijken wat ik zoal over het hoofd heb gezien.

En ik héb toch iets over het hoofd gezien!

Volgens Pitchfork de beste track van 2008: Blind van Hercules and Love Affair.

Die ben ik gaan luisteren (de cd-single bevat veel versies) en de remix van housebaas Frankie Knuckles heb ik de afgelopen week praktisch non stop gedraaid. Man wat swingt dat fantastisch, wat een goeie hook en zeker voor dance ongebruikelijke vocalen, van Antony van de Johnsons. U kende 'm ook nog niet? Hier staat -ie.

En jij, heb jij alsnog iets uit de jaarlijsten gehaald?

Hans [09:33]

[ maandag 12 januari 2009 ]

 

highway to hellIn de kerstvakantie hebben vriendin en ik gelogeerd in het Berlijnse appartement van vriend A.

De keukenradio stond er afgestemd op Motor FM, een prima Berlijns radiostation in de stijl van Studio Brussel en Kink FM. Het motto van het station is Alternative Musikpropaganda. Je zou het ook fantastisch vinden!

Thuisgekomen staat het via de laptop alweer een dikke week aan in ons Amsterdamse appartement - en als je hier klikt ook in het jouwe. Viel vergnügen!

Hans [19:13]

[ zaterdag 10 januari 2009 ]

 

years of refusalIk had het kunnen verwachten, maar het was nog steeds een prettige verrassing. Ik kom net Years of Refusal, de nieuwe cd van Morrissey tegen in de nieuwsgroepen.

Die komt volgende maand uit, maar was oorspronkelijk bedoeld voor vorig jaar september.

Ik vind het altijd leuk de tracklist van een nieuwe Morrissey voor het eerst te lezen en ook ditmaal heeft hij weer prachtige Morrisseyisms gevonden. De mooiste zijn wat mij betreft
One Day Goodbye Will Be Farewell, You Were Good in Your Time en Sorry Doesn't Help.

Maar hoe klinkt -ie! Mijn eerste indruk: een wat rommelige plaat vol stevige rockers en een enkele ballad. I'm Throwing My Arms Around Paris is het meest toegankelijk en de grootste verrassing is When I Last Spoke To Carol; Spaanse gitaren in een sfeer van spaghettiwesterns. Op papier een héél slecht idee, maar het klinkt eigenlijk prima.

In The Guardian staat een track-by-track. Wat vind jij ervan?

Hans [08:31]

[ vrijdag 9 januari 2009 ]

 

ik zeg geen boe tegen melkJe bent van harte uitgenodigd. En wel op zondagmiddag 25 januari in Café De Koe in Amsterdam.

Het is inmiddels al zo'n beetje een traditie dat ik samen met Quint Kik de januari-popquiz maak en presenteer.

Uit het persbericht: iedereen die de weg naar Hamelen weet, nog altijd een zwakke plek heeft voor het Theater van de Lach en denkt dat hij/zij alles kan maken (met Lego) is van harte welkom!

Ben je er ook bij op zondag 25 januari? Vanaf 14.00 uur ben je, met je team van maximaal drie personen, van harte welkom aan de Marnixstraat 381 te Amsterdam. Da's vlakbij het Leidseplein. Inschrijving is ter plaatse.

Hans [19:14]

[ zondag 4 januari 2009 ]

 

Vraag me niet hoe ik het vond, maar ik ben op dit moment Arabian Affair van Abdul Hassan & Orchestra aan het downloaden.

Arabische polderdisco uit 1978, in mijn herinnering uit de tijd dat Ferry Maat met Rocky Knots de TROS Top 50 op tv presenteerde. Dit moet ook de tijd zijn geweest van One for you one for me, die botsautomuziek van La Bionda. Och man, dat zijn toch de mooiste guilty pleasures.


Via Discoimperium.com.

En nu vraag ik me af, wat is jóuw guilty pleasure? Voor welke favoriet van je zou je je eigenlijk moeten schamen?

Hans [12:24]